دستور بانک مرکزی به بانک‌ها؛ تراکنش‌های غیرعادی را گزارش دهید

معاون بانک مرکزی خواستار واکنش جدی هیات مدیره بانک‌ها نسبت به تراکنش۶های مشکوک مشتریان در سطح شعب شد و تاکید کرد: قانون جدید بانک مرکزی تکالیف بانک‌ها و بانک مرکزی در زمینه عدم ارائه خدمات به مشتریان و مجازات های قضایی متخلفین را به صراحت تعیین کرده است.

به گزارش صدای بورس، فرشاد محمد پور در جلسه هم اندیشی با روسای هیات مدیره بانکها در زمینه بررسی چالش ها و مشکلات مربوط به حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم که با محوریت تراکنش های نامتعارف شبکه بانکی کشور برگزارشد تاکید کرد:بانکها باید به صورت مستمر تراکنش های مشکوک مشتریان خود را تحت رصد داشته باشد و بابت تراکنش های نامتعارف از مشتریان خود توضیح بخواهند و در صورت عدم ارائه مدارک لازم از ارائه خدمت به این قبیل مشتریان خودداری کنند.

محمدپور در ادامه با اشاره به اینکه ادارات مبارزه با پولشویی بانک ها، بازوی نظارتی بانک مرکزی هستند از آنها درخواست کرد تا طی یک هفته آینده با تایید هیئت مدیره خود گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با پولشویی را به بانک مرکزی ارائه دهند.

وی تاکید کرد: در این گزارش باید مشخص شود که بانک ها طی یک سال گذشته چند نفر مظنون با تراکنش غیرعادی شناسایی کرده‌اند و همچنین عکس العمل هیئت مدیره بانک‌ها در این زمینه چه بوده است.

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی با اشاره به مواد پیش بینی شده در قانون جدید بانک مرکزی در زمنیه مبارزه با پولشویی خاطرنشان کرد: مواد ۲۳، ۲۴ و ۳۸ قانون جدید بانک مرکزی صراحتاً بعضی از اقدامات و عدم انجام آنها را جرم تعریف کرده است. همچنین مواد ۲۵، ۲۰ و ۶۲ و تبصره شش ماده ۴۱ آیین نامه مبارزه با پولشویی مرتبط با ارائه خدمات مربوط به مجازات‌های قضایی است.

محمدپور با تقدیر از عملکرد بعضی از بانک ها در زمینه نظارت و مبارزه با پولشویی تصریح کرد: در زمینه مبارزه با پولشویی و کنترل حساب های غیرعادی بعضی از بانک ها عملکرد مناسبی داشته اند اما بعضی از بانک‌ها نیاز به تقویت و حساسیت بیشتری دارند که به آنها اقدامات لازم را ابلاغ خواهیم کرد. قانون در این زمینه، بانک مرکزی را مکلف کرده که حتماً ورود پیدا کند.

بانک مرکزی روسیه با هدف مبارزه با افزایش تورم در این کشور نرخ بهره را به ۲۱ درصد افزایش داد چراکه هزینه‌های جنگ کسری بودجه این کشور را به‌شدت افزایش داده است.

وی افزود: متاسفانه برخی گزارش ها حاکی از این امر است که وجود رقابت ناسالم میان برخی شعب بانک ها موجب شده تا افرادی که به دلیل رفتار های مشکوک از دریافت خدمات در بانکی محروم می شود براحتی در بانک دیگر افتتاح حساب می کند و به تخلفات خود ادامه می دهد.

وی با بیان اینکه تعامل ادارات مبارزه با پولشویی بانک‌ها با بانک مرکزی و انسجام میان این دو در شرایط خاص باعث می شود که با کمترین خطا، موثرترین اقدامات انجام شود تصریح کرد: با وجود سیستم‌های استاندارد می‌توان به‌راحتی مظنونین و تراکنش‌های غیرعادی در شبکه بانکی شناسایی و اقدامات قضایی لازم انجام شود. در شرایط موجود ادارات مبارزه با پولشویی شبکه بانکی باید با طراحی برنامه‌های کوتاه‌مدت در کنار برنامه‌های بلندمدت در مسیر ارتقا و اصلاح سیستم‌های نظارتی حرکت کنند.

منبع: تسنیم

کد خبر 507037

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =